Objecten dupliceren langs een pad

Locatie

Dupliceer langs pad

Bewerk

Met het commando Dupliceer langs pad kan je verscheidene duplicaten van één object op gelijke afstand van elkaar verdelen over de lengte van een bestaand pad.

Als je een 2D-object en een 3D-pad hebt geselecteerd, wordt het 2D-object op het pad geprojecteerd.

Om objecten over de lengte van een pad te dupliceren:

Selecteer eerst een of meer objecten die je wilt dupliceren en selecteer vervolgens het pad.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘dupliceer langs pad’ verschijnt.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Selecteer pad

Gebruik de knoppen << en >> om het object dat de functie van pad zal krijgen, te selecteren. Het geselecteerde object zal even oplichten in de tekening.

Plaats duplicaten volgens

Bepaal op welke manier je de duplicaten wilt plaatsen.

Vast aantal

Vul het Aantal duplicaten in dat verdeeld moet worden over de lengte van het pad.

Vaste onderlinge afstand

Bepaal de afstand tussen de duplicaten door een waarde in te vullen in het veld Afstand.

Beginafstand

Specificeert de afstand van het begin van het pad naar het eerste gedupliceerde object; geef nul in om het eerste object aan het begin van het pad te plaatsen

Lengte pad

Geeft de lengte van het pad.

Centreer objecten op pad

Vink deze optie aan om het originele object en de gedupliceerde objecten op het pad te centreren. Als je deze optie niet aanvinkt, blijft de positie van de duplicaten ten opzichte van het pad gehandhaafd.

Tangentieel aan pad

Vink deze optie aan om de duplicaten rond hun middelpunt te roteren, zodat ze tangentieel ten opzichte van het pad staan.

Behoud originele rotatie

Vink deze optie aan om de rotatie van het bronobject te behouden. De overige duplicaten worden tangentieel ten opzichte van het pad geplaatst.

Voorvertoning

Klik om het effect van je aanpassingen in de tekening te zien. Deze aanpassingen worden pas definitief aangebracht als je op OK klikt.

Objecten dupliceren

Serie duplicaten